Едно от бижутата на Егейско море - о-в Тасос

Заобиколен от кристалните води на Егейско море, в близост до северното крайбрежие на Гърция се разполага остров Тасос. Посещавайки острова Вие ще можете да се потопите в една уникална природна среда спираща дъха, както и да се запознаете с една различна култура, която горещо приветства всеки посетител. Подарете си една уникална и наистина незабравима почивка, посещавайки Тасос.

Безспорно е, че Тасос е сред най-популярните и красиви гръцки острови, славещ се с чистотата на плажовете си, разположени в големите и малки заливи. До острова можете да стигнете чрез фериботи тръгващи от Кавала и Керамоти. Обикновено на всеки 30 минути в Лименас пристигат фериботи тръгващи от Керамоти. Цената за пътуване с ферибот варира в зависимост от сезона и е между 2 и 4€ на човек в посока. Около 1,30 ч. ще е необходимо да си отделите, за да стигнете от Кавала до пристанището на град Скала Принос.

Островът не разполага със собствено летище, поради факта, че релефа му не го позволява. Най-близкото до Тасос летище е Международното на Кавала, намиращо се на около 30 км. от Кавала и Солунското, което е на около 200 км.

Климатът е изключително мек, а лятото продължително, затова и Тасос е сред най-предпочитаните гръцки дестинации.

Сред основните забележителности, които можете да посетите на острова са Археологическият музей, Етнографския музей (Калирахи), Фолклорния музей (Лименария), Дворецът в Кастро, Музея на зехтина и Богородица, както и Музея на маслините и маслиновото масло.

Посещавайки острова можете да отидете и до манастира “Св. Архангел Михаил”, който е построен върху скалите, надвиснали над морето.

На острова се намира и малко рибарско селце на име Алики, което има два прекрасни залива, като единия е известен като “залива на русалките”.

Посещавайки Тасос Вие ще се запознаете не само с една различна култура и история, но и ще можете да се порадвате на многобройните красиви пейзажи и плажове.


публикувана на 06.08.2015 11:42