Защо да посетим Халкидики?

Ако сте решени тази година да посетите Гърция, то трябва да сте наясно, че никъде в нея няма да откриете плажове като тези в Халкидики. Плажовете са чисти, плитки и изключително поддържани.

Оформен като тризъбеца на Посейдон, Халкидики е не само един от най-прекрасните гръцки полуострови, но и радост за всеки посетител. Зелените гори, достигащи чак до плажа, златистото слънце отразено в тюркоазените морски води, безкрайните заливчета, както и запазените уникални архитектурни обекти, и множество неизследвани съкровища са само част от прекрасните неща, които можете да видите на острова.

Сред тази завладяваща смесица от синьо-зелена природа, посетителят ще намери и големи хотелски комплекси, построени съобразно най-високите стандарти. Освен в множеството хотелски комплекси на острова, посетителите имат възможността да отседнат и в някоя от традиционните къщи разположени буквално на брега на морето. На полуострова може да посетите и някои от изключително запазените археологически обекти, включващи Древен Олинт, Стагира - родното място на Аристотел и Атон, уникалния християнски паметник, жив паметник на византийската култура, недокоснати от времето и заобиколени от девствена природа.

За всички любители желаещи да покачат адреналина си, като същевременно да почувстват безкрайността на Егейско море, курорта предлага множество морски спортове като: уиндсърф, кайтсърф, гмуркане, водни ски, както и множество други морски забавления. Всяка година през юли в Торонеос се провежда един от традиционните конкурси, а именно 26 км плуване. Всеизвестността на този конкурс привлича все повече плувци от от цял свят.

Посещавайки Халкидическия полуостров през летния сезон Вие ще имате възможността освен на прекрасните плажове, да се насладите и на множеството художествени фестивали, които се провеждат на различни места в района.

В случай, че не сте имали възможността да посетите Халкидики, то не се колебайте дълго, а го направете. Безспорно още при първото си посещение на полуострова ще се влюбите в него и ще поискате отново да се върнете.


публикувана на 16.07.2015 19:19