Знаете ли кога е най-удачно да посетите Карибите?

Писнало Ви е от студа? Имате нужда от дълга и заслужена почивка? Желаете да посетите ново нестандартно и екзотично място? В такъв случай Карибските острови са място точно като за Вас.

Карибските острови несъмнено са едно от най-очарователните и красиви кътчета по света. Всеки отишъл веднъж несъмнено иска да повтори.

Макар предпочитанията на отделните индивиди силно да се различават, то едва ли има човек, който не би желал да избяга от скучното и сиво ежедневие, и да се отдаде на екзотично и пълно с изненади приключение.

Поради мекия си климат Карибските острови са една от най-предпочитаните дестинации за почивка по света. За мек се има предвид онзи климат, при който не се налага организма ни да се адаптира към резки промени в климатичен аспект. За най-добър се смята климатът, който не е нито прекалено влажен, нито прекалено студен или топъл. Зимата на Карибите е мека, температурите приятни, а възможностите за почивка много.

Силните температурни колебания и климатичните аномалии не са характерни за зимния сезон. За Карибите са характерни два основни климатични периода - дъждовен и сух. Дъждовният период е от май до октомври и съвпада с периода на ураганите, и бурите, затова е добре при планирането на почивката си да се съобразите с това. Сухия период продължава няколко месеца и е от ноември до април. През сухия период времето е много топло и има силен вятър.

Активният туристически сезон за почивка на Карибите е през месеците юли и август, както и около Коледните и Великденските празници. Тогава освен невероятно непоносими горещини Ви очакват и цени високи до небето.

В случай, че планирате почивка на Карибите, то е добре да се съобразите с двата периода и да изберете най-добрия момент за почивка. Добре е да планирате почивката си поне няколко месеца преди настъпването й, тъй като така имате възможността да помислите за всичко необходимо.


публикувана на 07.01.2016 13:53