Кога е най-подходящо да посетим Дубай?

Иска Ви се да посетите Дубай? Нещо все Ви е спирало досега? Цената е била една от основните пречки? Вече не.

Ако до преди няколко години, за да посетите Обединените Арабски Емирства Ви е била необходима виза, то днес вече не е. От март 2014 г. българските граждани притежаващи задграничен паспорт могат свободно да пътуват до ОАЕ, без за това да е необходимо да плащат допълнително такси и визи. Периодът за който те могат да останат в страната не бива да надхвърля повече от 30 календарни дни.

През последните 2-3 години самолетните билети до дестинации като Дубай станаха все по-достъпни. Ако до преди 2-3 години, за да посетите дестинация, като Дубай е било необходимо да си заделите една доста солидна сума, то днес не е така.

Най-изгодно е да посетите Дубай през лятото. През този сезон цените, както на самолетните билети, така и на хотелите и стоките са изключително ниски. През лятото температурите достигат до 50 градуса и ако целта на посещението Ви е да разгледате града, то този период на годината не е подходящ. В случай, обаче че възнамерявате да се отдадете на шопинг, то този сезон е напълно подходящ за Вас.

Най-скъпо ще Ви излезе пътуването до Дубай през зимата. Макар този сезон да е изключително подходящ за семейната Ви почивка, то е добре да знаете че именно през него цените скачат неимоверно. Средните температури през този период варират между 25-30 градуса.

В случай, че искате да прекарате добре, като за това да не плащате невъобразимо висока цена, то междинните сезони като пролетта и есента са най-подходящия период за Вас. Тогава цените не са нито прекалено високи, нито прекалено ниски.

Добре е когато планирате своята почивка, преди да закупите самолетните си билети, да проверите какви са цените за нощувка в някои от хотелите, така вероятността да се окажете неприятно изненадани е малка.


публикувана на 14.01.2016 19:32