Лондон и едни от най-известните му забележителности

По света има много места, които си струва да посетим и Лондон е едно от тях. Лондон е сред най-посещаваните дестинации от туристите и това не е случайно. Подобно на останалите страни и британската столица може да се гордее със своите забележителности.

Ако тази година планирате за първи път да посетите Лондон, то не се колебайте дълго, а резервирайте своите билети още сега.

Комбинацията от исторически, културни и архитектурни забележителности превръщат Лондон в една от най-привлекателните страни за милиони туристи. С тази публикация искаме да Ви представим част от най-известните забележителности, които наистина си струва да посетите по време на престоя Ви в Лондон.
  • Бъкингамски дворец – двореца е построен през далечната 1703 г. от херцога на Бъкингам, в Уестминстър.. От 1837 г. сградата функционира като официална резиденция на кралското семейство. От 1993 г. част от залите отварят врати и за туристите. Залите са автентично обзаведени с изящни скулптури. картини на известни художници, както и стариннни френски и английски мебели. Дворецът е отворен за туристите през лятото и ако точно тогава решите да посетите Лондон, то си заслужава да отидете и до него.
  • Уестминстърско абатство – то представлява готическа катедрала, като настоящия си вид придобива след редица реконструкции, като последната е през 1503 г. В него се извършват сватбите, коронациите, както и погребенията на членовете от кралското семейство. В абатството са погребани и доста известни личности като например Исак Нютон, Георг Хендел, Чарлз Дикенс, Чарлз Дарвин, Уилям Шекспир. Тази сграда е влючена в Световното наследство на ЮНЕСКО.
  • Сграда на Парламента – тя носи своето име на ръководителя заел се с построяването й – Бенджамин Хол. Тази сграда е и седалище на Британския парламент.
  • Музеят на Мадам Тюсо – известният музей на восъчните фигури е построен от скулптура Мари Тюсо. В света има построени няколко такива музея, като Лондонския е един от най-посещаваните.
  • Лондонско око – това е виенско колело с огромни размери. Построено през 1999 г. и с височина от 136 м., то е една от най-посещаваните атракции в Лондон.


публикувана на 20.09.2015 12:13