Лятна почивка в Коста дел Сол

Лятото наближава, а наред с това и времето за почивка и в т.ч. защо не помислите за една едноседмична екскурзия до Коста дел Сол?

Коста дел Сол е 150 км. брегова линия, разположена в Южна Испания, в областта Андалусия.

Малага е столицата на провинция Малага, в автономната област Андалусия, и вторият по големина град с 600 000 жители. Местните жители са много приятелски и широко скроени хора.

Несъмнено Коста дел Сол е сред най-популярните и предпочитани дестинации в цял свят. Простирайки се от Алмерия до Тарифа, тя е подходящо място за всички вкусове, възрасти и националности.

Пясъчните плажове, целогодишния топъл климат и модерните съоръжения са сред водещите причини все повече хора да предпочитат това място за своята почивка.

В случай, че сте на почивка в Коста дел Сол, то си заслужава да посетите следните места:
  • Малага – посещавайки Малага имате възможността да разгледате музея на Пикасо, римския амфитеатър, както и внушителната катедрала Ла Алказаба.
  • Гибралтар – няма друго място по света, където само за един ден да можете да се попечете на слънце, отдадете на шопинг и да си направите селфи с маймуна.
  • Марбея – там имате възможността да посетите площада на портокала, както и Стария град.
  • Севиля – посещавайки този красив град несъмнено трябва да разгледате дворецът Каса де Пилатос, Златната кула, както и катедралата и дворецът Алказар.
  • Гранада – посещавайки Гранада несъмнено трябва да разгледате дворецът Алхамбра, двореца Хенералифе, кулата Сан Николас, катедралата, както и да похапнете тапас в някой от местните ресторанти.
  • Танжер – посещавайки този марокански град се отбийте до Музея на американската легация в Танжер, Султанският дворец, Музеят на антиките, както и Музеят за мароканско изкуство.

История и култура
Историята на това място датира още от времето финикийците, които оставят своя отпечатък не само върху архитектурата, но и върху културата на региона.

Кухня
Разнообразие, свежест и характер са трите думи, които най-ясно обобщават същността на традиционната кухня на Коста дел Сол.

Климат
За региона са характерни 365 дни слънце. Климата е мек, а времето топло. През лятото средните дневни температури достигат до 35-40 градуса.


публикувана на 20.05.2016 23:31