Най-известните плажове на остров Корфу

Едно от най-космополитните места в Гърция е остров Корфу. Намиращ се в северната част на Йонийско море Корфу се смята за втория по големина. Островът очарова посетителите си не само с венецианския си стил, но и с прекрасните си плажове създаващи чувство за спокойствие.

Керкира или град Корфу е столицата на острова. Градът представлява исторически лабиринт от тесни улички. Макар европейците да не смятат острова за екзотична дестинация, той продължава да бъде сред най-интересните места в Европа. Корфу предлага на своите посетители впечатляващо разнообразие от пустинни плажове, тесни пътеки във венециански стил, византийски църкви, както и традиционна гръцка таверна (малки ресторанти).

Сред най-красивите плажове на острова са Paleokastritsa, Agios Gordios, Nissaki, както и Sidari Canal d’Amour. Остров Корфу е място, което не само освежава ума, но и реактивира човешките сетива.
  • Paleokastritsa е най-известният и вероятно най-живописния морски курорт на острова. Мястото е заобиколено от множество пещери, които всеки турист има възможността да посети.
  • Плажът Agios Gordios е сред най-популярните в Корфу. Заобиколен от внушителни скални образувания, както и много зеленина, той неслучайно е сред най-предпочитаните от туристите.
  • Nissaki е сред най-красивите плажове на остров Корфу. Ситният пясък, както и чудесната брегова ивица, заобиколена от скални образувания превръщат това място в много живописно.
  • Известните заливи на Canal d'Amour са разположени в западната част на Сидари и в северната част на острова. Това място е не само забележително, но и предпочитано от фотографите.
  • Issos е великолепен плаж, намиращ се в южната част на остров Корфу. Безкрайния морски бряг и златистия пясък прави това място уникално.
  • Acharavi е плаж, намиращ се в северната част на Корфу.  Този плаж е особено подходящ за двойки и семейства.

Сред най-известните места, които имате възможността да посетите на острова е и църквата Свети Спиридон. Тя несъмнено е впечатляваща и си заслужава да бъде видяна. Преди да посетите това място обаче се уверете, че сте подходящо облечени.


публикувана на 26.08.2015 17:11