На лов за северно сияние

Омръзнало Ви е от скучното и сиво ежедневие? Искате да се отдадете на дълга и заслужена почивка? В такъв случай, защо не изберете Исландия?

Исландия е островна държава, разположена в Алтлантическия океан, която несъмнено има с какво да Ви заплени. Най-подходящото време да посетите това място е през периода между май и септември, когато средните дневни температури са между 10-13 градуса.

Какво можем да видим в Исландия?
  • Гейзери - в резултат на вулканичната дейност под повърхността на земята. Много гейзери, подземни извори и минерални басейни са разпръснати из страната.
  • Планини - многоцветните риолитни планини, полетата от лава и вулканът Хекла са сред най-популярните туристически атракции. Пейзажите са наистина невероятни и запомнящи се. Конната езда е сред най-популярните дейности, на които можете да се отдадете на това място. Подходящо е за посещение по всяко време на годината, макар че лятото е най-подходящото време за това.
  • Националния парк Ватнайокул - в страната на леда, буквално всичко е покрито с лед и сняг. Поразително красивите ледени пещери привличат хиляди авантюристи ежегодно. Повечето местни туристически агенции организират ежедневни екскурзии до ледниците. През зимата е най-подходящия момент за посещение, тъй като ледът не се топи и е безопасно да влезе.
  • Северни сияния - северните сияния са сред най-популярните атракции. Когато времето е хубаво можете да наблюдавате това явление от почти всяка точка на Исландия. Сиянията могат да бъдат определени като поразително красив танц на разноцветни светлини в небето. Явлението може да бъде наблюдавано късно есента или началото на зимата.
  • Водопадът Гълфос - великолепният водопад е сред най-популярните и красиви природни забележителности в страната, затова неслучайно е включен и в списъка на ЮНЕСКО. Най-добре е да посетите това място през лятото, когато времето е слънчево.

Това са малка част от нещата, заради които си струва да посетите това райско кътче. В случай, че желаете да посетите Исландия, то можете да разгледате нашето предложение още сега.


публикувана на 21.06.2016 10:40