На море в Кранево

Лятото вече дойде и ако все още не сте планували морската си почивка, то в такъв случай Кранево е един добър вариант. Курортът Кранево е разположен в Североизточната част на страната, в близост до областните градове Добрич и Варна.

Населението на курорта се състои от не повече от 1000 души и поради малобройността му през 2000г. затваря врати местното училище. След това, то е превърнато в детска градина, център за медицинска помощ и Кметство.

На 3 км. от Кранево се разполага и един от най-прочутите български морски курорти, а именно Златни пясъци. Сред останалите курорти, в близост са Албена, Балчик, Каварна, както и Св. св. Константин и Елена. Курортът Албена например е на разстояние само на около 2 км. и можете да стигнете дори пеш, поемайки по плажната ивица.

Курортът Кранево е подходящ, както за Вашата семейна почивка, така и за детския лагер на децата Ви. Плажната ивица е изключително обширна, поддържана и чиста, пясъкът е ситен и светъл, а морето плитко и подходящо за безопасното къпане на децата Ви.

В южната част на Кранево са открити останки от Древна римска крепост, а в близост е построен и Детския Национален комплекс.

Кранево предлага на своите посетители и новопостроен басейн с олимпийски размери. В Кранево ежегодно се организира и фестивал известен под наименованието „Славянски венец". Обикновено фестивала се организира в края на май или началото на юни. В него взимат участие, както танцови и хорови състави от страната, така и от Украйна, Русия и Беларус.

Комплексът предлага както разнообразие от хотели и базови комплекси, така и от бунгала.

Ако не сте взели решение относно морската си почивка, то не се колебайте, а потърсете най-добрата оферта за Вас и семейството Ви. Направете незабравима годишната си почивка избирайки неустоимите предложения предлагащи Ви курорта.


публикувана на 01.07.2015 14:15