На почивка на остров Пукет

Мечтаете си за екзотична почивка? В такъв случай Тайланд е точно за Вас. Остров Пукет е една от най-забележителните дестинации в Тайланд, разположена на площ от цели 540 кв.км. Островът е разположен в Югозападната част на Азия.

Ако планирате почивката си именно на това място, то най-подходящите месеци за това са: ноември, декември и януари. Поради близостта си до Екватора, температурите варират малко през годината, като през зимните месеци те достигат до 31-32 градуса. През този период вероятността за валежи е малка. Характерни за острова са и мартенските мъгли, които продължават около 8 дни.

Освен прекрасните си плажове и кристално сини води, островът предлага на посетителите си и множество други забавления.

Островите Phi-Phi са сред най-хубавите в Югоизточна Азия, разположени на разстояние от около 45 минути от Пукет с моторна лодка. В случай, че сте решени да посетите това райско кътче, то ще е е необходимо да си предвидите около ден. Повечето екскурзии до това място тръгват от Пукет и включват разходка с лодка с прозрачно дъно, обиколка из пещерите, както и възможност за гмуркане.

Wat Chalong е сред най-важните храмове в Пукет посещаван от хиляди души всяка година. Той е красиво декориран със стотици малки стъклени парченца. Wat Chalong има интересна история и е духовен център на остров Пукет. Не сте видели Пукет, ако не сте посетили този завладяващ храм.

Пеперудената градина - посещавайки Пеперудената градина имате възможността да се насладите на разнообразие от стотици видове насекоми.

Big Buddha или Статуята на Буда е сред най-важните и почитани забележителности на острова Огромният образ с височина от 45 м. стои на върха на Nakkerd Хилс между Chalong и Kata, където може да се види отдалеч.

Островът предлага също на своите посетители и рафтинг, разходка със слон, гмуркане, както и незабравими СПА процедури.

Ако искате да почувствате блаженството на рая, то Пукет е точното място за Вас.


публикувана на 19.02.2016 14:39