Нова година в Бари

Новогодишните празници наближат, а Вие все още нямате планове? В такъв случай, не губете излишно време, а прекарайте една незабравима Нова година в Бари. Градът е не само забележителен, но и има с какво да Ви заинтригува.

Бари е не само пристанищен град, но и столица на едноименната провинция Бари. Местното население надхвърля 300 000 души, а града се разпростира върху площ от цели 113 кв. км. разделени в 4 части. Посещавайки Бари имате възможност да се насладите, както на приятни места за пазаруване в новия град, така и на исторически забележителности в стария град.

Една от базиликите, които си струва да посетите е Свети Никола. Построена през далечната 1087 г. тя и до днес съхранява мощите на светеца Свети Никола - закрилник на моряците. Всяка година в памет на светеца се организира фестивал, привличащ хиляди туристи. Катедралата в Бари пък е един от нагледните примери за изяществото на римската архитектура.

Една от най-величествените опери в цяла Италия е именно тази в Бари. Нареждайки се след тези в Неапол и Милано. 

Замъкът Свабиян е също една от забележителностите, които си заслужава да видите. Построен в началото на 12 век, замъкът на няколко пъти е унищожаван и изграждан отново. Днес замъкът е място, в което често се организират изложбени мероприятия.

Разхождайки се из Бари не бива да пропуснете да посетите и музея „Пинакотека Провинчале“. Строежът на музея завършва през 1928 г., като днес в него може да видите картини от Средновековието до днес.

Както навсякъде в Италия, така и в Бари можете да се насладите на традиционния вкус на италианските вино, паста и пица. Но само в Бари имате възможността да опитате вкуса на уникалния хляб Алтамура.

При положение, че все още не сте направили своята резервация за Нова година, то не губете излишно време и изберете Бари за посрещането на новата година. Можете да видите нашето Новогодишно предложение за Бари като натиснете тук.


публикувана на 23.10.2015 15:02