Нова година в Рим

Новогодишния празник наближава и ако все още нямате планове, то защо не помислите за една кратка почивка извън страната? Новогодишните празници са време, което е редно да прекараме с близките си, но и същевременно да отделим време за себе си.

Рим е една от най-предпочитаните дестинации в света и не случайно е наречен и Вечния град. Рим пленява туристите си не само с хилядолетната си история и напълно запазени паметници на културата, но и с хубавата си паста и вино.

В случай, че решите да прекарате новогодишните празници в Рим, то си струва да посетите и някои от най-популярните забележителности в града. Ето и кои са те:
  • Колизеум – той най-забележителния амфитеатър в Древен Рим. Тъй като той може да побере 50 000 души, като е бил използван за екзекуции, гладиаторски битки, както и възстановки на различни битки с митологични сюжети. До ден днешен Колизеумът си остава едно от най-посещаваните места в Рим.
  • Фонтана ди Треви – името на фонтана е “Треви”, тъй като той свързва три улици. Той е най-известния фонтан в Рим и се смята, че ако човек хвърли монета в него, то той един ден отново ще се върне в Рим.
  • Пантеонът – предполага се, че е построен през 27-25 г. пр.н.е. от римския император Марк Випсаний Агрипа. В превод “пантеон” значи “всички богове”. Той е най-запазената сграда в Древен Рим и в него се намират останките от италианския музикант Арканджело Корели и художника Рафаело Санцио.
  • Ватиканските музеиВатикана е отделна държава, но е разположена на територията на Рим. Музеите във Ватикана са едни от най-впечатляващите произведения на изкуството.
  • Базиликата “Свети Петър” – тя се намира на едноименния площад – “Свети Петър”. Площта на базиликата е около 15 000 кв. м. и е считана за най-голямата католическа църква в света.

Ако сме привлекли вниманието Ви, то може да разгледате нашето новогодишно предложение за екскурзия в Рим.


публикувана на 03.10.2015 11:29