Нова Година в СПА столицата на Балканите

Празниците наближават, а Вие все още не сте решили къде да ги прекарате? Защо не помислите за една Новогодишна СПА почивка във Велинград? Разположен само на около 130 км. от столицата ни и на 87 км. от Пловдив, този град привлича хиляди почиващи всяка година.

С минералните си извори и лечебни води Велинград е избора на редица българи за почивка. Освен със своите чудотворни води това място е прочуто и с добрите си хотели и балнеосанаториуми.

Не случайно Велинград получава прозвището „СПА столица на Балканите“. Наситеността на хотели в комбинация с лечебните свойства на минералните води превръщат Велинград в едно чудесно място за отдих и отмора. 

Сред най-забележителните и романтични кътчета, които си заслужава да посетите е езерото Клептуза. Едноименният парк със своите красиви езера се смята за символ на града. Паркът е сред най-предпочитаните места през лятото, както от жителите на града, така и от гостите.

Намиращата се в близост Средновековна крепост Цепина превръща града в едно още по-привлекателно място. Тя е разположена само на 18 км. от града в община Ракитово.

Сред най-красивите български пещери е Снежанка. Смята се, че пещерата се е образувала преди около 3,5 млн. години. Макар да е сравнително малка около 145 м., тя е изключително богата на скални образувания. Пещерата се намира в Баташката планина и на разстояние от около 30 минути с кола от Велинград.

Историческият музей също си заслужава да бъде посетен. В музея имате възможността да разгледате най-голямата колекция от писани яйца. Украсяването на великденските яйца със восък и писалка е изключително характерно за Чепинския край. В музея можете да научите и интересни факти за живота на българската партизанка Вела Пеева. Едни от най-новите експонати в музея пък са вещи, костюми и документи на световно известния оперен певец Николай Гаяуров, починал през недалечната 2004 г. В залата посветена на певеца може да разгледате и оригинални костюми от операта „Ла Скала“ в Милано.

Не му мислете дълго, а се възползвайте от нашето предложение за Нова Година във Велинград и съчетайте празника с една заслужена и дългоочаквана СПА почивка.


публикувана на 12.11.2015 21:25