Приказен празник в Санкт Петербург

Санкт Петербург е сред най-изключителните и удивителни места по света. По брой на населението градът заема второ място нареждайки се след столицата - Москва. Около 2 века градът изпълнява ролята на столица, затова и често e наричан „северната столица на Русия“.

В градът се намира седалището на Контитуционния съд, както и главното руско пристанище. Санкт Петербург е известен както със своята богата история и архитектура, така и с множеството си културни и научни средища.

Сред основните забележителности, които си струва да видите са:
  • Музеят Ермитаж – смятан за най-големия музей в света на изкуството. Посещавайки го Вие имате възможността да разгледате множество произведения на изкуството от периода на Каменната ера до началото на 20 век. Входа за студенти и ученици е свободен, а за останалите е 400 рубли или около 11.00 лв. Музеят не работи само понеделник.
  • Дворцовия площад – разположен в сърцето на северната столица, тoй е любимо място както на гостите, така и на жителите на града. Площадът е построен в средата на XVIII в. и се смята за един от най-красивите архитектурни паметници в света.
  • Храмът Спас на Крови – на това място на 13 Март 1881 г. се извършва покушение срещу император Александър II, в резултат на което той умира. Непосредствено след това Градският съвет на свое извънредно заседание решава да поиска от новия император Александър III дапозволи на това място да се изгради параклис или паметник в памет на починалия император.
  • Държавен руски музей – музеят отваря вратите си за посетители през 1883 г. Според различни източници се смята, че в музея се помещават над 5 млн. исторически експоната, както и около 14 млн. документи от различни периоди.
  • Апартамента на Пушкин – макар Пушкин да живее само година в този апартамент в периода между 1836 г. и 1837 г. (годината на смъртта му), той и до днес представлява интерес за повечето туристи. Апартаментът съдържа както различни вещи от живота на поета, така и негови произведения.

Изброените до тук забележителности са само малка част от нещата, които си заслужава да видите посещавайки Санкт Петербург.

В случай, че решите да прекарате малко по-нестандартно Новогодишната вечер, то защо не именно в Санкт Петербург.

Учтиво Ви приканваме да прегледате нашето предложение за Нова Година в Санкт Петербург и при въпроси относно него да ни пишете. Гарантираме Ви, че ако решите да се възползвате от нашата оферта няма да съжалявате.


публикувана на 19.11.2015 15:57