Приказният свят на Дисниленд

Дисниленд Париж започва своето функциониране през 1992 година, като неговият баща и създател Уолт Дисни се сдобива с апартамент близо до него, за да следи процеса изкъсо.

Парижкият Дисниленд се намира на разстояние от около 32 км. (20 мили) източно в покрайнините на Париж, в нов град на име Marne-La-Valle. Идеята за създаване на подобен тип приказно царство е на Уолт Дисни. В началото неговата основна идея е да създаде място в което да могат да се забавляват и малки и големи. 
 
Сред емблематичните символи на Disneyland са кръглите уши на Mickey Mouse, които са изрисувани навсякъде. С помощта на професионално обучени дизайнери, в парка има стотици такива, разпръснати буквално навсякъде. Никой дори и създателите не знаят какъв точно е техния брой.

Увеселителният парк е разделен в два тематични парка. Неговата площ е около 550 декара, а формата му е кръгла. На централно място в парка може да видите “The sleeping beauty castle” ("Замъкът на спящата красавица"). На територията на парка са разположени също така и още няколко царства – Страната на приключенията, Дивият запад и др. Допълнителна атракция в парка са и разнообразието от влакчета, корабчета, различни атракциони, както и организирането на концерти и 3D кино.

В увеселителния парк, портиерът, касиерите, художниците и останалите служители не са просто служители, а част от магията на Дисни. Всички служители работещи в увеселителния парк преминават през специално обучение, в следствие на което те са готови да пресъздадат магията на Дисни. Изискванията към служителите са да са свежи, да нямат дълги нокти и брада или пък боядисана коса. Дисниленд работи всекидневно, като почивни дни са само официалните празници.

Увеселителният парк работи от 10:00 ч. до 19:00 или 22: 00 ч., като това се определя от плановата програма за съответния ден. Сред най-лесните начини за придвижване до парка е чрез ЖП транспорта. Цената на посещението в Disneyland варира, както от периода, така и от броя на дните, през които желаете да ползвате парка.


публикувана на 25.05.2015 15:03