Причини заради които да посетите остров Сицилия

Сицилия е сред най-забележителните острови в света, намиращ се в Средиземно море. Този остров е изключително място, където хората имат възможността да се докоснат до древната история и култура, както и на множество приятни изживявания. Освен на историята и културата в Сицилия Вие имате възможността да опитате традиционна италианска кухня и вино, както и да видите многобройни красиви природни гледки. Навярно има множество причини, заради които си заслужава човек да посети точно Сицилия. Ние, екипът на Академик Травел се опитахме Ви представим някои от тях: 
  • Сицилианските плажове са едни най-красивите и забележителни. Трудно е да бъде определено, кой от всичките 280 плажа е най-красив, тъй като несъмнено всеки от тях е достоен да бъде определен за такъв. Където и да отседнете в Сицилия, несъмнено ще намерите плаж точно по вкуса Ви. Освен чистите лазурни води, кадифените пясъци, крайбрежните пейзажи, Вие можете да се радвате и на многобройни опияняващи местенца за плуване и залези.
  • Друга причина, поради която несъмнено си струва да посетите Сицилия са нейните жители. По-голямата част от населението на острова е доста срамежливо и затворено, дотолкова, че понякога е недружелюбно. Макар в началото хората да са малко по-резервирани към туристите, то дори и само една усмивка от Ваша страна би могла да разчупи ледовете помежду Ви, и да ги направи изключително отзивчиви към Вас.
  • Сицилианската храна и вино - с помощта на своите местни винари Сицилия се слави не само с изключителното си вино, но и бележи бум в търговията си с него. Където и да сте отседнали на острова, и без значение какво ще поръчате, гарантирано е, че ще бъдете приятно изненадани, дори и очаровани от вкусната храна. Храната се приготвя от свежи и в повечето случаи сезонни продукти.
  • Амфитеатъра - няма турист, който да посети Сицилия и да пропусне да посети един от най-запазените амфитеатри. Той се намира в градчето Сиракуза, столица на едноименната провинция, която е разположена в източната част на средиземноморския остров.
  • Вулканът Етна - разположен е в североизточната част на острова. Той е най-високият активен вулкан в Европа, като по неговите склонове има над 200 кратера.


публикувана на 05.06.2015 13:21