Пунта Кана - раят на Доминикана

Мечтаете си за екзотична почивка? Искате да избягате от сивото и скучно ежедневие? В такъв случай, защо не помислите за почивка в Пунта Кана?

Пунта Кана е популярна курортна зона в Доминиканската република. Тя се намира на Карибския остров - Испаньола. Доминиканската република споделя острова с Хаити. Пунта Кана заема най-източната част на Доминиканската република, разполагайки се в провинция на име Алтаграсия. Преди идването на испанците, островът е бил населен от индианци, които в продължение на стотици години го наричат свой дом.

Със своите 20 мили плажове и чисти води Пунта Кана се нарежда сред най-популярните места за почивка.

Районът предлага разнообразие от водни атракции като състезание с лодки, плаване с катамаран, ветроходство, парти на кораб, спортен риболов, круиз, плаващи СПА-центрове, частни яхти, плуване с делфини, акули и скатове, както и посещение на някои малки острови като Каталина и Саона. Гмуркането е друга популярна дейност, тъй като в околността има много пещери и потънали кораби.

Ако сте любители на голфа, то Пунта Кана е идеалната дестинация за голф ваканцията Ви. Курортът разполага с 11 игрища от световна класа.

Когато слънцето залезе се откриват много повече възможности за забавление и развлечение. Насладете се на нощния живот, докато се храните в чудесните ресторанти, посещавате оживени барове, или танцувате цяла нощ в дискотеките. Повече от просто красиви плажове, Пунта Кана предлага един безкраен набор от забавления и развлечения.

В случай, че се чудите кога е най-подходящия момент да посетите Пунта Кана, то в следващите няколко реда ще получите повече информация за това.

През повечето време климата е топъл и приятен за почивка. Средната годишна температура е около 30 градуса по Целзий, със сезонни колебания между 4 и 6 градуса, в зависимост от месеца. Летният сезон продължава от май до октомври, с дневни температури достигащи до 35 градуса по Целзий. Зимният сезон продължава от ноември до април. През този сезон дневните температури са приятни, а вечерите прохладни - около 20 градуса.


публикувана на 31.03.2016 23:04