Райското кътче на Доминиканската република - Пунта Кана

Пунта Кана е сред най-красивите и екзотични дестинации в целия свят. Курортът е разположен в най-източната част на Доминиканската република, в близост до провинцията Ла Алтаграсия. Районът около Пунта Кана е известен не само с многобройните си красиви плажове, но и със СПА курортите си. Наименованието Пунта Кана идва от местен тип палми, които са разположени навсякъде.

Пунта Кана се състои от няколко по-малки курорта, които са толкова населени, че понякога е трудно човек да разбере къде свършва един и започва друг. Екологичното равновесие е сред основните приоритети на местните жители. Именно това е и причината със закон да се забрани каквото и да е строителство, което по един или друг начин би могло да наруши красотата на това райско кътче.

Най-известният плаж в Доминиканската република е Баваро. Известен със своите кокосови палми и коралов пясък той е разположен между Макао бийч и Кабеса де Торо. Сред останалите плажове, славещи се с не по-малка популярност са Ел Кортесито, Арена Горда, Макао и Уверо Алто. Цялата плажова ивица на този курорт е около 100 км.

Пунта Кана несъмнено е от най-прекрасните курорти в Доминиканската република. В курорта можете да намерите всичко, от което имате нужда, за да направите възможно най-пълноценна почивката си - чудесни хотели, прекрасни плажове, както и множество забавления. Хотелските комплекси предлагат и оферти за специални поводи, както и празненства. Повечето хотели работят на принципа на Аll Inclusive, като така дава възможност на гостите си да се насладят максимално на своята почивка, като нищо не им липсва.

В Пунта Кана имате възможността да посетите и местния парк, известен още като „Острова на делфините“. Той Ви предлага атрактивно плуване с делфини и морски лъвове. Освен това Вие ще можете да научите много интересни факти за живота на тези животни, както и да се снимате с тях и да увековечите този момент.

За любителите на голфа курорта предлага и 12 професионални игрища, както и боулинг център и пещерна дискотека.

Една от забележителностите, която си заслужава да посетите е парка Манати. Той предлага на своите посетители не просто да се запознаят с доминиканската култура, а и да я почувстват.


публикувана на 25.06.2015 12:05