Слънчева почивка на Лазурния бряг

Известна с блясъка на Сен Тропе, Монако и филмовия фестивал в Кан, Френската Ривиера има с какво да се похвали. Някои по-малко известни забележителности са селата Ез и Гордън, парфюмериите във Грас, художествените галерии, както и керамиката във Vallauris.

Ривиерата е вдъхновение за много известни художници като Пикасо, и затова част от неговите творби са изложени в местните музеи и художествени галерии.

Климатът там е средиземноморски, мек и приятен. Времето е слъчево и топло 300 дни в годината. Зимата е мека и мразовитите дни са рядкост. Максималните температури през летния сезон достигат до 30,6 градуса, а през зимния до 14 градуса.

Нека разгледаме и някои градове, които си струва да посетите:
  • Антиб – един от домовете на Пикасо и любима дестинация за почивка на френските семейства. Градът е изключително красив, пленяващ всеки с невероятните си плажове и хълмисти крайбрежия. В Антиб можете да се отпуснете на плажа, да посетите музея на Пикасо, както и някой от провинциалните покрити пазари за пресни плодове, зеленчуци, месо, риба и сирене.
  • Кан – известен в целия свят със своя Международен филмов фестивал, градът е синоним на блясък и обаяние. Минавайки покрай пристанището невъзможно е да не се спрете и полюбувате на луксозните яхти и круизни кораби. В случай, че имате повече време, то задължително трябва да посетите Фестивалният дворец - ежегоден домакин на филмовия фестивал, да се разходите по тесните улички на Стария град, или пък да посетите двата острова в залива край бреговете.
  • Мантон – намиращ се в близост до италианската граница, този прекрасен пристанищен град е почти толкова италиански, колкото и френски. Градът разполага със собствен микро-климат, който е по-мек, отколкото климата в останалата част на Френската Ривиера. Градът е малък и приятен за разходка, което го превръща в една от задължителните спирки на туристите. Всяка година през месец февруари в градът се провежда Фестивала на лимона, с музика на живо и цитрусови-тематични декорации.
  • Марсилия – като третия по големина в страната, градът има с какво да заинтригува туристите. Те имат възможността да посетят - Замъкът Иф, Замъкът Лоншан, катедралата Сент Мари дьо ла Мажор, както и да се разходят из цветните и уникални пазари, и да опитат вкусни и интересни морски дарове.
  • Ница – популярен пристанищен град и предпочитана туристическа дестинация за млади и стари, богати и нетолкова богати хора.
  • Сент Тропе – от момента, в който Бриджит Бардо, посети плажовете на Сент Тропе, градът се превърна в международна туристическа Мека и магнит за звезди. Макар градът предимно да е известен със своите известни и богати гости, той несъмнено има какво да покаже на посетителите си.

Насладете се на Лазурния бряг, планирайки своята ранна почивка от сега.


публикувана на 14.04.2016 17:34