Сърцето на Бавария

Мюнхен е красив град, разположен в Югоизточната част на Германия. Смята се за трети по-големина в страната, нареждайки се след Берлин и Хамбург. Градът е център на местността Бавария. Със своята богата история и архитектура Мюнхен привлича милиони туристи всяка година.

В резултат на добре развитата градска инфраструктура може безпроблемно да стигнете до почти всяка забележителност. А сега нека Ви запознаем и с някои от по-големите забележителности:

Църквата „Дева Мария“ – църквата е в готически стил и датира от 1494 г. Характерните за този стил медни куполи превръщат църквата в един от символите на града. Разкриващата се гледка от южната й кула със сигурност ще Ви очарова. Входът за църквата е безплатен.

Площад Мариенплац – с изящната си архитектура този площад привлича не само местни жители, но и хиляди туристи. Според жителите на града, той е „сърцето на Мюнхен“ и удобна спирка за хващане на надземен транспорт и метро.

Новото кметство – построено в неоготически стил, кметското придобива сегашния си вид през 1867 г. В него се помещават както членовете на градската администрация, така и на градския съвет.

Немски музей – смята се, че това е най-големия музей на науката и техниката. Един от експонатите на музея е първия дизелов двигател.

Английска градина – функционираща първоначално като ловен парк, днес тя е предпочитано място за отдих от все повече туристи и местни.

Октоберфест – всяка година празника започва около 20 септември и привлича хиляди любители на хубава бира, пресни наденички и приятна музика.

БМВ музей – за всички любители на автомобили музеят е една от задължителните спирки. В музея може да видите както по-съвременни модели, така и ретро.


публикувана на 11.12.2015 09:32