Тоскана - най-красивана област в Италия

С регионална столица Флоренция, Тоскана е един от най-важните административни региони в цяла Италия. Заобиколена от планини и море, както и хълмисти пейзажи, Тоскана несъмнено завладява всеки свой посетител.

Безспорно е че първото нещо, което всеки турист иска да направи посещавайки ново място е да разгледа забележителностите му като сгради, паметници на културата, площади, мостове, музеи, църкви и други. Сега ще Ви представим няколко от многото места в Тоскана, които заслужават да бъдат посетени:
  • Пиза – едва ли някой не е чувал за Наклонената кула в Пиза. Тя се намира именно в региона на Тоскана. Така, че посещавайки Тоскана, несъмнено си заслужава да видите и кулата.
  • Сиена – намираща се в сърцето на Тоскана, тази провинция е идеален пример на Средновековната култура. Историческият център на Сиена известен в Средновековието с конните си надбягвания, сега пленява всеки свой посетител с изключително запазените архитектурни паметници, в това число и катедралата. Строежът на катедралата приключва през 1380 г., като в нея се намира и музей на операта, където се съхраняват част от най-известните произведения на изкуството.
  • Сан Джиминяно – ако искате да се потопите в миналото на Тоскана, то задължително трябва да посетите това градче. Посещавайки безплатният музей в града, можете напълно да добиете представа относно това как е изглеждал той в периода между 1300-1400 г., тъй като има реконструкция на центъра от този период.
  • Лука – известен със изключително запазения си Средновековен център и Ренесансова архитектура този град несъмнено си заслужава да бъде посетен.
  • Кианти – това е винарски регион. Той е един от най-известните в цяла Тоскана, даващ възможността на всеки посетител да опита и да се наслади на най-добрите сортове италиански вина. Освен в този винарски регион Вие можете да опитате почти във всеки магазин традиционно италианско вино, тъй като дегустацията е безплатна.

Несъмнено както на всяко друго място в Италия, така и в Тоскана имате възможността да се насладите освен на традиционния вкус на италианското вино, така и на прекрасната кухня.


публикувана на 20.08.2015 14:19