Новогодишна приказка в Солун

публикувана на 08.10.2015 23:44

Новогодишните празници наближават и ако още не сте направили своите планове, то сега е момента да помислите за екскурзия до Солун.

Солун е град притежаващ не само богата история, но и култура. Както всеки древен град, така и Солун крие редица забележителности. В миналото Солун е бил столица на една от четирите римски провинции, и също така е бил и един от най-значимите търговки центрове в цяла Византия.

При положение, че решите да прекарате ...
виж още

Нова година в Рим

публикувана на 03.10.2015 11:29

Новогодишния празник наближава и ако все още нямате планове, то защо не помислите за една кратка почивка извън страната? Новогодишните празници са време, което е редно да прекараме с близките си, но и същевременно да отделим време за себе си.

Рим е една от най-предпочитаните дестинации в света и не случайно е наречен и Вечния град. Рим пленява туристите си не само с хилядолетната си история и напълно запазени паметници на културата, но и с хубавата си паста и вино....
виж още

Лондон и едни от най-известните му забележителности

публикувана на 20.09.2015 12:13

По света има много места, които си струва да посетим и Лондон е едно от тях. Лондон е сред най-посещаваните дестинации от туристите и това не е случайно. Подобно на останалите страни и британската столица може да се гордее със своите забележителности.

Ако тази година планирате за първи път да посетите Лондон, то не се колебайте дълго, а резервирайте своите билети още сега.

Комбинацията от исторически, културни и архитектурни забележителности превръщат ...
виж още

Невероятният Париж

публикувана на 12.09.2015 00:19

Париж освен космополитна столица на Франция е и сред най-големите агломерати в Европа. С население от над 2,1 милиона души, живеещи в централната градска част и още над 11 милиона, които живеят извън нея. Разполагайки се в северната част на Франция, Париж е един от най-красивите и романтични градове в цял свят. Той е пълен с паметници на културата, модата, изкуството и дизайна. Париж е център и на част от най-популярните и луксозни марки в света, като например Chanel, Dior, Yves Saint-...
виж още

Забележителностите на Виена

публикувана на 03.09.2015 10:39

Сред основните туристически атракции във Виена са дворците Хофбург и Шонбрун, както и виенското колело в Пратера.

Във Виена има над 100 художествени музеи, които привличат повече от 8 милиона посетители годишно. Едни от най-известните са Албертина, Белведере, Леополд (намиращ се в квартала на музеите), техническия музей и други, като всеки един от тях има по над четвърт милион посетители годишно.

В града има много популярни места, свързани с композитори живели няк...
виж още

Най-известните плажове на остров Корфу

публикувана на 26.08.2015 17:11

Едно от най-космополитните места в Гърция е остров Корфу. Намиращ се в северната част на Йонийско море Корфу се смята за втория по големина. Островът очарова посетителите си не само с венецианския си стил, но и с прекрасните си плажове създаващи чувство за спокойствие.

Керкира или град Корфу е столицата на острова. Градът представлява исторически лабиринт от тесни улички. Макар европейците да не смятат острова за екзотична дестинация, той продължава да бъде сред най-интересните места в Европа. ...
виж още