Тоскана - най-красивана област в Италия

публикувана на 20.08.2015 14:19

С регионална столица Флоренция, Тоскана е един от най-важните административни региони в цяла Италия. Заобиколена от планини и море, както и хълмисти пейзажи, Тоскана несъмнено завладява всеки свой посетител.

Безспорно е че първото нещо, което всеки турист иска да направи посещавайки ново място е да разгледа забележителностите му като сгради, паметници на културата, площади, мостове, музеи, църкви и други. Сега ще Ви представим няколко от многото ...
виж още

Магията на древен Истанбул

публикувана на 12.08.2015 14:41

В случай, че тази година за първи път сте решили да посетите Истанбул, то има забележителности, които несъмнено си струва да видите.

Стратегически разположен на полуостров Босфора между Балканите и Мала Азия, Черно море и Средиземно море, Истанбул е бил последователно столица на Източната Римска империя и на Османската империя.

Както споменахме вече има забележителности, които си струва да посетите. Базиликата Света София е именно ед...
виж още

Едно от бижутата на Егейско море - о-в Тасос

публикувана на 06.08.2015 11:42

Заобиколен от кристалните води на Егейско море, в близост до северното крайбрежие на Гърция се разполага остров Тасос. Посещавайки острова Вие ще можете да се потопите в една уникална природна среда спираща дъха, както и да се запознаете с една различна култура, която горещо приветства всеки посетител. Подарете си една уникална и наистина незабравима почивка, посещавайки Тасос.

Безспорно е, че Тасос е сред най-популярните и красиви гръцки острови, славещ с...
виж още

Новото бижу във флотилията на Carnival - Carnival Vista

публикувана на 29.07.2015 14:36

Carnival Vista е круизен кораб, който се строи за Carnival Cruise Lines и ще бъде доставен през април 2016г. Carnival Vista ще предлага изключително много забавления на своите пасажери, включително и IMAX кино в морето.

Първото пътуване на кораба в открито море ще бъде 13 дневна Европейска обиколка, която ще започне на 01 май 2016г., като круизния кораб ще отпътува от пристанището в Триест (Италия) и ще завърши в Барселона, Испания. Круизната компания собственик планира 8-13 дне...
виж още

Защо да посетим Халкидики?

публикувана на 16.07.2015 19:19

Ако сте решени тази година да посетите Гърция, то трябва да сте наясно, че никъде в нея няма да откриете плажове като тези в Халкидики. Плажовете са чисти, плитки и изключително поддържани.

Оформен като тризъбеца на Посейдон, Халкидики е не само един от най-прекрасните гръцки полуострови, но и радост за всеки посетител. Зелените гори, достигащи чак до плажа, златистото слънце отразено в тюркоазените морски води, безкрайните заливчета, както и запазени...
виж още

Маслиновият рай - Айвалък

публикувана на 08.07.2015 15:24

Не сте планирали лятната си почивка, а защо тогава не помислите за такава извън страната? Сред най-популярните курорти извън страната са гръцките и турските, а един от най–посещаваните турски курорти е Айвалък.

Айвалък е малък морски курорт, разположен в западната част на Турция, в Егейския залив. Местното население е около 30 хил. души. В миналото градчето е било населявано предимно от гърци и турци.

Градът е на разстояние на около 450 км. от България. ...
виж още