На лов за северно сияние

публикувана на 21.06.2016 10:40

Омръзнало Ви е от скучното и сиво ежедневие? Искате да се отдадете на дълга и заслужена почивка? В такъв случай, защо не изберете Исландия?

Исландия е островна държава, разположена в Алтлантическия океан, която несъмнено има с какво да Ви заплени. Най-подходящото време да посетите това място е през периода между май и септември, когато средните дневни температури са между 10-13 градуса.

Какво можем да видим в Исландия?
  • Гейзери - в резул...

виж още

Лятна почивка в Коста дел Сол

публикувана на 20.05.2016 23:31

Лятото наближава, а наред с това и времето за почивка и в т.ч. защо не помислите за една едноседмична екскурзия до Коста дел Сол?

Коста дел Сол е 150 км. брегова линия, разположена в Южна Испания, в областта Андалусия.

Малага е столицата на провинция Малага, в автономната област Андалусия, и вторият по големина град с 600 000 жители. Местните жители са много приятелски и широко скроени хора.

Несъмнено Коста дел Сол е сред най-популярните и предпочитани ...
виж още

Слънчева почивка на Лазурния бряг

публикувана на 14.04.2016 17:34

Известна с блясъка на Сен Тропе, Монако и филмовия фестивал в Кан, Френската Ривиера има с какво да се похвали. Някои по-малко известни забележителности са селата Ез и Гордън, парфюмериите във Грас, художествените галерии, както и керамиката във Vallauris.

Ривиерата е вдъхновение за много известни художници като Пикасо, и затова част от неговите творби са изложени в местните музеи и художествени галерии.

Климатът там е средиземноморски, мек и приятен....
виж още

Пунта Кана - раят на Доминикана

публикувана на 31.03.2016 23:04

Мечтаете си за екзотична почивка? Искате да избягате от сивото и скучно ежедневие? В такъв случай, защо не помислите за почивка в Пунта Кана?

Пунта Кана е популярна курортна зона в Доминиканската република. Тя се намира на Карибския остров - Испаньола. Доминиканската република споделя острова с Хаити. Пунта Кана заема най-източната част на Доминиканската република, разполагайки се в провинция на име Алтаграсия. Преди идването на испанците, островът е бил населен от индианци, които в про...
виж още

Индия и индийската култура

публикувана на 10.03.2016 15:11

Желаете да изследвате индийската култура, обичаи и ценности? В такъв случай, тази публикация наистина ще Ви заинтригува. Не забравяйте, че това е само публикация, която далеч не отговаря на стереотипа на всички индийци.

Кога да посетите Индия?
За Индия са характерни 3 основни сезона: студен, горещ и влажен. Ако искате да се насладите на хубаво време и прекрасна екскурзия, то месеците март, април, май и юни са подходящи за това. През този период температурите достигат до 32-33 градуса. ...
виж още

На почивка на остров Пукет

публикувана на 19.02.2016 14:39

Мечтаете си за екзотична почивка? В такъв случай Тайланд е точно за Вас. Остров Пукет е една от най-забележителните дестинации в Тайланд, разположена на площ от цели 540 кв.км. Островът е разположен в Югозападната част на Азия.

Ако планирате почивката си именно на това място, то най-подходящите месеци за това са: ноември, декември и януари. Поради близостта си до Екватора, температурите варират малко през годината, като през зимните месеци те достигат до 31-32 градуса. През този период вероятността за валежи е малка...
виж още