Един Новогодишен празник в Соренто

Новогодишния празник наближава, а Вие все още нямате планове за него? В такъв случай не губете повече време, а направете своите планове още сега. Ако тази година искате да посрещнете Новогодишната нощ с приятелите и близките си, и то на малко по-нестандартно място, то защо не именно в Соренто, Южна Италия.

Вероятно голяма част хората дори и не са чували за това малко приказно градче? То е разположено в южната част на Италия и неговата площ е около 9 кв. км. Местното население е около 17 хил. души. Смята се, че градът е основан през 7 в.пр.н.е. Едно от старите имена на града е Сорентиум (идващо от Сирена). Според преданията и легендите именно на това място Одисей и неговите спътници са омагьосани от песента на сирените.

Градът освен със своята пица и паста е известен и с многобройните си градини с лимонови дръвчета. Почти навсякъде в града имате възможността да опитате традиционния вкус на италианското Лимончело.
 
Градчето предлага на своите гости разнообразие от места за отсядане - като започнем от семейни и вилни комплекси, и завършим с луксозни и модерни хотели.

В случай, че все още не Ви се е отдавала възможност да посетите това място, то нека Ви представим накратко нашето предложение за Нова Година в Соренто. То включва двупосочен самолетен билет и трансфер. В офертата са включени - 4 нощувки със закуски, като една е в Неапол, панорамна обиколка с обслужване на български език в Неапол, както и застраховка. В цената не са включени закуски и обеди, както и разходи от личен характер, допълнителни екскурзии и туристически такси общо в размер от около 10 евро (заплащат се на рецепциите на съответните хотели).

В случай, че нашето предложение за Нова Година в Соренто Ви е заинтригувало, то можете да го разгледате тук.


публикувана на 26.11.2015 22:46