Места, които да посетите в Маями

Маями е град разположен в югоизточната част на САЩ, в щата Флорида. Там зимата е мека, а температурите високи, което прави градът една от най-популярните дестинации, особено за тези живеещи в по-северните райони на страната. Страхотните плажове, както и Арт Деко архитектурата превръщат това място в наистина забележително. Извън града, но в непосредствена близост се намира и Националният парк Евърглейдс, известен със своята уникална екосистема и дива природа.

Места, които можете да посетите в Маями:

Маями Бийч
Miami Beach е курортен град разположен в щата Флорида. Макар да е разположен в окръг Маями-Дейд, градът има свое самостоятелно местно самоуправление. Районът е известен със своите популярни плажове и квартали в стил Art Deco, сгради в пастелни цветове и класически неонови надписи. Маями Бийч е курорт отличаващ се с много крайбрежни ресторанти, магазини, хотели, и изобилие от възможности за почивка. Най-популярната улица в този район е Ocean Drive, намираща се в непосредствена близост от брега на океана.

Art Deco сгради
Сградите в този стил са построени през 1930 г. като повечето от тях са реставрирани. Сградите в пастелни цветове са наистина забележителни.

Южни плажове
През лятото плажа е примамливо място не само за местните жители, но и туристите, а през зимата той е просто приятно място за разходка.

Bayside Marketplace – открит мол
Bayside Marketplace е голям открит мол с повече от 150 специализирани и туристически магазини, множество кафенета и ресторанти, както и дневна развлекателна програма на живо. Пазарът привлича както местните хора, така и туристите.

Little Havana – Малката Хавана
Малката Хавана е кубински квартал разположен в Маями. В него има ресторанти, специализирани магазини за хранителни стоки, както и латино музика носеща се във въздуха. Много хора посещават това място само, за да се потопят в атмосферата.

Зоопарк Маями
Зоопаркът е дом на над 2000 диви животни. Паркът е конструиран така, че всеки негов обитател да се чувства така, както в естествената си среда, а посетителите да се чувстват като на сафари приключение. Големите открити зали позволяват на посетителите да се насладят на застрашената дива природа на безопасно, но същевременно близко разстояние. В паркът са посадени и много тропически растения и дървета, както и разнообразие от орхидеи.

Аквариумът
Аквариъмът е сред най-предпочитаните места както за местните, така и за туристите. Аквариумът провежда ежедневни програми с участието на делфини, косатки, тюлени и други океански обитатели. Аквариумът се включва активно в спасяването и възстановяването на застрашените морски крави, и обикновено има поне няколко от тези нежни гиганти настанени в него. Аквариумът предлага и възможност да поплувате с делфините.

Посещавайки Маями може да се отбиете също така и до Музея на науката и Детския музей.


публикувана на 05.02.2016 21:50